Den 8 januari började Peter Sundell som projektledare på EEPAB. Med lång erfarenhet av bland annat utveckling av elektroniksystem inom fordonsindustrin ska han nu hålla i projektportföljen på utvecklingsavdelningen. 

Hur kom elektroniken in i ditt liv?

Jag har alltid haft ett stort teknikintresse vilket gjorde att jag så småningom läste till civilingenjör vid Linköpings Tekniska Högskola med inriktning på mekatronik. Sedan tycker jag också att den kommersiella aspekten och arbetet med att förstå kundens behov är intressant, så det blev även en del studier i ekonomi, marknadsföring och organisationsteori.

Vad sysslade du med innan du kom till EEPAB?

Jag har främst varit verksam inom produktutveckling och då med inbyggda system som röd tråd. Inom det området har jag sedan haft förmånen att pröva på olika roller från programmering och kravställning till projektledning. På senare tid har jag dessutom fått möjligheten att jobba nära kunder på marknadssidan, vilket varit både lärorikt och roligt. Innovation är också något som engagerat mig och genom åren har jag varit involverad i fem godkända patent främst kopplade till tunga fordon.

Varför sökte du dig till EEPAB?

Efter nästan 14 år hos två stora svenska tunga fordonstillverkare lockades jag av att komma närmare helheten. EEPAB har produktutveckling och produktion under samma tak och kan därmed erbjuda kunder lösningar som sträcker sig från idé till serieproduktion. Hos EEPAB är de viktiga funktionerna och kompetenserna samlade “in-house” vilket borgar för korta kommunikations- och beslutsvägar med minskad risk för missförstånd och misstag.

Hur trivs du efter ett par veckor? 

Jag trivs jättebra, det jag gillar mest är gemenskapen och engagemanget och möjligheten att få ta del av mina nya kollegors kunnande inom verksamhetsområdet. Förutsättningarna för produktframtagning med korta ledtider och kvalitetssäkring är lysande här, så jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter och samtidigt ha roligt längs vägen.