Marcus började i slutet av februari på EEPAB och som elektronikkonstruktör är han med och konstruerar kretskort, designar, ritar scheman samt granskar och testar att hårdvaran är i sin ordning. 

Hur kom elektroniken in i ditt liv?

– Det började rätt tidigt redan på högstadiet. Jag tyckte om att läsa böcker och tidningar som handlade om elektronik och jag brukade löda ihop kretskort på egen hand för att det var spännande. Därefter började jag bygga små uppfinningar som larmsystem eller olika konstruktioner med lysdioder. På gymnasiet blev det sedan Naturtekniska programmet innan jag läste till civilingenjör med inriktning elektronik vid Mälardalens Högskola.

Vad sysslade du med innan du kom till EEPAB?

– Då jobbade jag på ett konsultföretag i Västerås som heter Motion Control. Jag gjorde mitt exjobb från MDH där och blev kvar i 13 år. Det var lite samma uppgifter som här på EEPAB, dvs elektronikkonstruktion men även en del mjukvaruutveckling och projektledning.

Varför sökte du dig till EEPAB?

Jag kände att det var dags för förändring och prova något nytt och jag bor i Eskilstuna så närheten till jobbet lockade också. Jag kände ju till EEPAB sedan tidigare och har alltid tyckt att deras profil med egen produktion var intressant och något som jag ville jobba mer med.

Hur trivs du efter ett par månader?

– Jag trivs bra, det är en härlig arbetsplats med öppen atmosfär. Det är ungefär dubbelt så stort jämfört med där jag arbetade tidigare, men ändå lagom för att kunna känna en närhet till både kollegor och chefer.