I början av året började Arne Lindstam på EEPAB. Med en gedigen bakgrund inom elektronikutveckling ansvarar han för beredning av komponentval och dokumentation inför produktion mot våra kunder.

Hur kom elektroniken in i ditt liv?

– Jag har alltid varit intresserad av elektronik. Redan som barn skruvade jag isär och monterade ihop radioapparater och liknande. När jag blev äldre ledde det till en civilingenjörsexamen på KTH i elektroteknik.

Vad sysslade du med innan du kom till EEPAB?

– Efter studierna på KTH fick jag jobb på Ericsson som ingenjör 1988 så totalt blev det 28 år på den arbetsplatsen. Under min tid där hade jag förmånen att prova flera olika yrkesroller, allt från konstruktör på elektroniklabb till produktledning och internationellt standardiseringsarbete.

Varför sökte du dig till EEPAB?

– När Ericsson började gå sämre var det inte längre lika roligt att vara kvar och när de dessutom flyttade sitt kontor fick jag väldigt långa resvägar vilket till slut gjorde det ohållbart, så jag sa upp mig. Då började jag leta runt efter nytt och hittade efter ett tag en annons från EEPAB som såg mycket spännande ut och på den vägen är det.

Hur trivs du efter ett par månader?

– Jag trivs jättebra, efter alla år på ett jätteföretag var det något helt annat att komma till EEPAB. Här lär du känna alla dina kollegor, stämningen är god och rent arbetsmässigt är det otroligt stimulerande att kunna följa hela processen från idé till färdig produkt istället för att bara vara inblandad i en liten del av tillverkningen.